KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

lördag, december 26, 2009

Haddock e arg


År 1786 blev George Washington förbannad. "En av mina bästa slavar har rymt", gormade han.

Tre år senare blev George USA's förste president.

Hyllad är han ännu i dag med städer uppkallade efter sig och statyer i parker och parader och fan och hans mormor medan Haddock anser att han och hans släktingar i rakt nedstigande led i åtta generationer skulle ha dömts att putsa skorna åt Martin Luther Kings släktingar.

Georg Washington


Om själva slaveriet ska det inte ordas. Det är för Haddocks hjärna en ofattbar och övermäktig uppgift. Men något kan sägas om straffet som borde drabba monster som gamle George och andra slavhandlare.

Stopp och belägg, du som har invändningar! Det är ingen förmildrande omständighet att peka på tidens seder och bruk. En intelligent man som George W borde ha förstått!

I förra blogginlägget var vi inne på det politiska systemets brister, nämligen att aktörerna aldrig kan ställas till svars.

Så här borde det vara:

När man i slutet på 1800-talet kom på att slavhandel kanske var oförenlig med rättskaffens leverne borde man ha dömt George Washington till snöpning inför publik.

Där ser man...

Och alla politiker borde vara straffbara.

Gumshuvvena som stoppar tidtabell på Töftöfärjan skulle dömas att ro folk över Prästösundet så länge dom lever och därefter skulle samma syssla påkomma deras söner, döttrar och barnbarnsbarnbarnsbarn fram till 2250.

Där ser man...

Tur att de snart e vardag. Haddock tål inga helger.

Inga kommentarer: