KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

torsdag, december 03, 2009

Uppsala - Norrtälje - Grisslehamn - Eckerö. Haddocks förkortar planerad färd.

M/s Eckerö.

"Kornblixtar å tyfoner, vi hinner till Eckeröfärjan klockan femton å dessutom får vi en timma över i Norrtälje om vi kör nu, å vi hinner köpa rökta laxfenor - prisad vare Neptun - i Grisslehamn", sa kapten Haddock i Uppsala igår.

Återresan var bokad med m/s Rosella klockan 20 men det framstod för Haddocks såsom en olidlig pina att måsta tillbringa fem onödiga timmar på Sveriges stelfrusna, ofruktbara jord. Inte en onödig minut slösades bort i Uppsala. Utan att bevärdiga Biltema, Ikea, Bauhaus och de andra shoppingtemplen med så mycket som ett ögonkast kördes de nonchalant förbi. Med den nyinköpta Nuuten ömt nerbäddad i baksätet styrdes Hondan mot Norrtälje.

I Norrtälje befanns expeditionen ha råd att stanna 75 minuter och hela behovet av julklappsinköp hanns med på Intersport och ElGiganten. Speciellt stolt är Haddock över en Fjällräven Minikånken som en liten kille i släkten ska få till julklapp.

De rökta laxfenorna, två kilo, köptes i norra Europas bästa fiskaffär - den i Grisslehamn. Haddocks har regelbundet köpt denna gudarnas delikatess i Grisslehamn i femton års tid.

Klockan 15 avgick m/s Eckerö från Grisslehamn med Haddocks ombord.

Rökta laxfenor från Roslagen. Fru H låter sig väl smaka.

PS Det fanns bacon på Rosella. DS


5 kommentarer:

brollan sa...

Vi e ju väldigt nyfikna på nuuten, hur den fungerar om de går bra att ladda ner böcker o.s.v.

Ole sa...

Det kommer rapport...

Anonym sa...

En väl genomförd expedition som vanligt. De inköpstempel du nämner har jag samma relation till , trodde ett tag jag var ensam om det.... Mina nackhår reser sig när jag passerar någon IKEA.....
Mässkalle

Britt sa...

Vi sku vilja ha en demonstration IRL på Nuuten... om det går för sig...?

Ole sa...

Sure, IRL, anytime. Välkommen!