KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

fredag, januari 15, 2010

Catch-and-release...

har en gammal man ju inte mycket förstånd på eftersom man är lärd att man inte ska leka med maten. Fånga-och-släpp? Blähä!

Snart börjar dom väl skjuta rådjur och älg med bedövningspilar så att dom får väcka bytet och släppa det sen... Klappa älgen på kinden bara. Hej Hälge, vakna! Vi bara skojade. Du får gå nu! Shoot-and-release?

Vargjakten i Sverige orkar jag inte tala om. Det vore kul om en flock vilda vargar med en argsint alfahona i spetsen fick tala med miljöminister Andreas Carlgren en stund...


Ingen fan skulle kunna förmå Haddock att släppa den här gäddan tebaks i sjön!

Nå, skämt åsido. Om fiskarna vårdade fiskstimmen lika väl som jaktlagen vårdar viltstammarna skulle vi ha tillräckligt med fisk av alla sorter i sjön. Jaktlagen skjuter inte så det skadar stammen. Snarare tvärt emot. Så borde man också vårda fiskstimmen.

Men det är ju förstås pengarnas fel. I jakt på skogsvilt har inte funnits pengar att tjäna (utom på gorillor, tigrar, elefanter och annat storvilt i Afrika) på många herrans år medan rovfiskebåtarnas ägare som förstört torskbestånden över hela världen har blivit rika.

Där ser man...

Inga kommentarer: