KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

lördag, januari 16, 2010

Cunard slår världen med häpnad, igen!

Det har dom gjort sedan 1840. Cunard-båtarna har alltid varit litet förmer än andras båtar. Winston Churchill uppskattade att dåvarande Queen Mary och Queen Elizabeth genom sina insatser hjälpte till att förkorta andra världskriget med ett år.

Och nu regerar Cunard på världshaven som aldrig förr. Med Queen Mary 2, sjösatt 2004, Queen Victoria, sjösatt 2007 och Queen Elizabeth, sjösatt 5 januari i år har Cunard igen tre båtar som har förutsättningar att bli de mest respekterade och älskade fartyg i världen, som Cunard-båtarna alltid varit. Och britterna har en shipboard style som ger fartygen en egen atmosfär. Fast nu för tiden lär det vara amerikaner som äger Cunard men det är britter som driver rederiet.

Queen Elizabeth ska gå i kryssningstrafik jorden runt. Hon sätts i trafik detta år.

Bilden visar Queen Victoria. Den nya Queen Elizabeth är snarlik henne.

Se filmen från QE's sjösättningsceremoni: http://www.youtube.com/watch?v=_neDuosSlv0&feature=player_embedded

Den observante bloggläsaren som tittar på filmen får lära att QE byggs på varvet Fincantieri i Monfalcone, Italien.

I blogginlägget om s/s Yrsa nämner jag Monfalcone som en av de hamnar vi for på. Jo, där hade vi mycket roligt. Lärde oss äta Spaghetti alla Puttanesca och dricka hett rödvin med socker och lime.

Läs allt jag skrivit om Cunard-båtar >>

Inga kommentarer: