KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

söndag, januari 03, 2010

Varför är det vänstertrafik i Thailand?

Thailand reser många till. Trettiotre procent av gästerna runt middagsbordet nyårsafton är på väg dit. Därför kom frågan om varför Thailand har vänstertrafik upp. Någon undrade om Thailand har varit ockuperat (kolonialiserat) av främmande makt, (Storbritannien) eftersom vänstertrafik ju förknippas med brittiskt kolonivälde.

Jag forskade.

Thailand, tidigare Siam, har varit självständigt kungadöme sedan 1200-talet. Fantastiskt! Inte en enda liten ockupationslysten europeisk stat har lagt hand på Siam/Thailand.

Det visar sig att flera asiatiska länder med kust mot Indiska oceanen har vänstertrafik oavsett om de varit brittiska kolonier eller ej.


Promthep Cape, Phuket, varifrån vi betraktat solnedgången en gång tillsammans med goda människor från Gölby och Godby.

2 kommentarer:

brollan sa...

Ja, de va skönt att veta Thailänningarna har stått på sig. Inga skitiga västerlänningar har bemästrat dom,Missionärer som i guds namn rövat bort deras barn och utnyttjat dom sexuellt.

Martin sa...

Sist ja var i Thailand sa en lokal guide att det berodde på att kejsaren fick en vänsterstyrd bil i gåva från en land i väst. Han lät då ändra från höger- till vänstertrafik.

Om det stämmer vet ja inte. Dock flera personer oberoende av varandra som berättat samma historia.