KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

måndag, januari 11, 2010

Världens farligaste farvatten

Det börjar bli för jävligt grymt nu, nere i Adenviken. Nu har Asian Glory kapats och kaptenen på tankern Theresa VIII har blivit ihjälskjuten.

För närvarande håller Somaliska pirater tio fartyg som gisslan i väntan på lösenpengar. För det mesta går det piraternas väg. Rederierna väljer att betala. Fartyg, last och besättning måste skyddas. Men skepparen på Theresa VIII hade ingen nytta av det.

Man blir ohämmat förbannad! Jag förstår att dom satans banditerna kapar fartyg så länge det regeringslösa skitlandet Somalia låter dom göra det och så länge det är möjligt att tjäna miljoner på varje kapning. Men när dom börjar skjuta ihjäl hederliga sjömän går det för långt!

Ett antal länder har för länge sedan skickat eskort- och patrullfartyg till Adenviken men inte hjälper det. Området är för stort. Och när pirater har åkt fast har vissa länder bara valt att släppa dom utan straff. Det här går att stoppa bara det prioriteras högt nog av världens sjöfartsnationer!

Hur länge ska vi behöva finna oss i att oskyldiga sjömän med usla löner ska behöva fara i farvatten där de riskerar att bli ihjälskjutna av världens lägsta avskum?

För en sjöman är Adenviken världens anus och Röda havet är vommen...

Asian Glory

1 kommentar:

Pettas sa...

Det är mera än fruktansvärt och man undrar hur det kan fortsätta, dessutom bli allt värre hela tiden.
Det finns inte ord.