KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

tisdag, februari 16, 2010

Stockholm i vårt hjärta...

Det surrade av många tungomål i biografen Victorias foajé när vi i söndags om kväll klev in. Flickan bakom disken var upptagen med att sälja popcorn i påsar av nästan samma dimension som solrosfrösäckarna vi häller i fågelfröhuset. Omsider fick hon tid med oss och förklarade glatt att det inte just nu fanns platser till Farsan men "vänta fem minuter så ordnar det sig." Hon förklarade att folk via internet ofta bokar up alla platser till en filmvisning. Trettio minuter före filmens början ska biljetterna lösas ut. Det gör inte många. Så 29 minuter före en film börjar ska man passa på. Då finns det plats hur mycket som helst även om det har varit fullbokat i flera dagar.

Mycket riktigt. När det återstod 28 minuter till filmstart ställde vi oss på nytt i biljettkön och fick prima platser mitt i salen på nionde raden.

Josef Fares film Farsan ska ni se. Den är bra.

Biografen Victoria på Södermalm


I Stockholm


På Åland

Vi har inte tvättat Transiten sedan Lucia. Det har inte behövts. Bilen har körts på rena, fina vintervägar i Estland och på Åland. Men så kommer man till Sverige. En kvart efter att bilen rullat av Rosella ser den ut som om den doppats i saltlake och rullats i potatisåkern. Vi sänder en vänlig tanke till åländska politiker som inte tillåter vägsalt. Svenskt vägsalt gjorde att Rundbergs Bil & Service i dag tjänade 17 € på en "superwash" av vår Transit. Vinsten på det "billiga" käket vi köpte på Flygfyren i Norrtälje åts opp flera gånger om.
Där ser man...

1 kommentar:

Anonym sa...

Tror du har en del salt i luften på Åland
Mässkalle