KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

onsdag, mars 17, 2010

Ålands nyaste kryssningsfärja

heter m/s Skarven.

"Begonior i ballastanken, vilken fin båt", utbrast Haddock när han inspekterat allt från bildäck via kafeterian till bryggan på vårt senaste tillskott i flottan.

Haddocks satsade på en resa Svinö-Degerby-Svinö. En timme och tjugofem minuter varar en sådan kryssning. Lunchen, renskav med potatismos, smakade utmärkt och det fanns möjlighet att njuta av öl eller vin till maten. Själva kryssningen är gratis om man lämnar bilen iland. Lunchen var avklarad lagom före avgång från Degerby och Haddock klättrade upp på bryggan för att tala med befälhavaren Christer Fellman.

Kapten Fellman är nöjd med sin båt. "Hon håller tolv knop i svår is och passar även på andra linjer än Föglölinjen. Vi har redan haft en hel del kryssningsresenärer som ni. Var kan man annars kryssa gratis? Och man behöver ju inte gå iland efter en rundtur. Stannar man två turer blir det en tretimmarskryssning. Vi tror nog att vi kan locka en del folk från stugbyarna på en båttur i sommar."

Skarven Safety Plan

Fru Haddock dricker kaffe efter lunch

Trevlig kafeteria med servicevänlig personal

Manöverplatsen på bryggvingen


Kapten Christer Fellman är stolt över sin färja

Inga kommentarer: