KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

onsdag, mars 03, 2010

Flickstreck och satanism


"Pojkstreck eller satanism", trodde man när Hammarlands kyrka sattes i brand med molotov-cocktails.

Sedan greps två tonåriga flickor och erkände dådet. Dom stoppade fem molotov-cocktails i en väska, tog bussen, klev av vid kyrkan, slängde in de brinnande bomberna och tog nästa buss hem. Genialiskt enkelt flickstreck. Handlingskraft och mod. Och tjejerna ångrar ingenting, säger de. Ett visst mått av satanism finns med i bilden, säger polisen.

Varför har det då uppstått en black-metal-satan-antikrist-rörelse som förmår tonåringar att göra så här?

Tja, Hin Håle vet vad som syns i kyrkans backspegel. Kanske händelser som fallet med Per Joensson har med saken att göra. Eller korstågen. Eller utplåningen av miljontals ursprungsbefolkningar i Kristi namn. Eller Påven som sitter på sina ofattbara rikedomar i Vatikanen.

För övrigt måste man, för att kunna dyrka Satan, tillhöra någon av de Abrahamitiska religionerna, kristendomen, islam eller judendomen som utgår från patriarken Abraham. Det är dom här religionerna som har uppfunnit Satan.

Nå, rådet till molotovcocktail-flickorna måste nog bli: Oavsett vad ni tycker om kyrkan är det fel att tända eld på den.


Koranen

Inga kommentarer: