KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

tisdag, mars 30, 2010

Kort Sverige-resa

När två stycken Yosemite hopfällbara lättviktscyklar med tillbehör låg instuvade i Hondan utanför Biltema i Uppsala i går tittade frun på föraren och sa:

"Ska vi far hem me Eckeröfärjan?"

"Jamän, sku inga du si po kleedär? Å vi har ju bokat me Rosella klockan nitton. Fast ja sir påddä att du e alvarsam. Håkej, vi far ti Grisslehamn."

Det är alltid likadant. När man uträttat bestyren i Sverige vill man hem. Tur att m/s Eckerö avgår kl 15 från Grisslehamn.

Det blev proviantering på Coop Forum och kaffepaus på Blixtens Café i Hallstavik. Sedan var det alldeles lagom att fortsätta till Grisslehamn, köpa rökta laxfenor på Buhres fisk och checka in på båten.

M/s Eckerö har öppnat käften för att sluka bilköerna.

Is i Grisslehamns hamn.


Ett kilo rökta laxfenor fårn Buhres fisk är tradition vid besök i Grisslehamn. Åländska fiskhandlare ligger i lä jämfört med de två fiskbutiker som finns i hamnen här.


Yosemajtarna skruvas ihop och pumpas. Alla skruvar fanns med och monteringsanvisningen var föredömligt begriplig. Fast den läste jag först när allt var klart.

Inga kommentarer: