KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

torsdag, april 01, 2010

Barnens Blåkulla


Under den stora häxjakten åren 1668-1676 spelade barns bekännelser om Blåkulla en stor roll. Kyrkans förhörsledare pressade ur barnen samstämmiga vittnesmål:

På Blåkulla festade man vilt, drack, åt och dansade och hade sex till skenet av ljus som stuckit i kvinnors slidor. Djävulen låg under bordet och skrattade så det dånade. En eld pyrde upp genom ett hål i golvet där man kunde se de pinade själarna i helvetet. Man dansade med ryggen mot varandra och gjorde allt baklänges mot hur man gjorde i verkliga livet. Man gifte sig med flera personer samtidigt och hade sex med Satan och djävlarna vars penisar var kalla och vars sperma var vatten. Häxorna födde sedan grodor som sopades upp från golvet och maldes till smör.

Ofta bekände barnen att de också själva deltagit i sexuell synd och försvurit sig till Djävulen och ätit hans mat.

Ett intressant fenomen var att barnen också sade sig ha sett änglar i Blåkulla. Vägg i vägg med Satans matsal låg änglarnas kammare Vitkulla, inredd med bänkar som i en kyrksal, varifrån Gud i en grå kåpa och grått skägg ropade till dem "Kommen hit i ären mina barn". Änglarna hade fågelklor i stället för händer och fötter. Några flög omkring och de var klädda i vitt linne. De slog satansmaten ur händerna på barnen, grät tårar stora som ärtor och bad dem lämna häxorna så att dessa kunde utrotas.

Domstolarna var dock måttligt roade av bekännelser om änglar. Sexorgierna var intressantare.

(Texten är delvis från Wikipedia)2 kommentarer:

Pettas sa...

Gudsigförbarme,för att det var så trångt där ikväll. Det fanns ingen landningsplats, så jag for iväg hemåt med lillhäxan i en hast.
Puh, en får vara glad att man klarade sig undan med vettet i någorlunda behåll.
Har fru Haddock kommit tillbaka redan?

ole sa...

Tur att du unga fick landa. Jag högg sönder fru H's kvast med macheten. Hon får inga fara. Föda smörgrodor??