KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

söndag, april 11, 2010

En lycklig tjockis


Om man vill tro något går det alltid att hitta argument för. Nedanfinnandes text, kopierad ur tidskriften Readers Digest, är mumsläsning för tjockisar! Kolla om du tillhör rätt tredjedel av gruppen feta, lev sunt, var tjock och lycklig!

"Är det verkligen osunt att vara överviktig? En banbrytande studie som publicerades i tidskriften The Lancet år 2007 visade att cirka 30 procent av dem som klassas som feta (har ett BMI på 30 eller mer) var metaboliskt sett vid mycket god hälsa och hade låga kolesterol-, blodtrycks- och blodsockervärden. De svarade dessutom på insulin, vilket feta personer vanligen inte gör.

Resultatet visar att en tredjedel av dem som brukar få höra att de borde gå ner i vikt egentligen inte alls behöver göra det. Faktum är att det till och med kan vara skadligt.

Om man formellt sett har farligt högt BMI, men äter någorlunda sunt, motionerar regelbundet och mår bra kan det med andra ord vara vara värt att få sina metaboliska markörer uppmätta. Ifall de ligger på en hälsosam nivå kan man kanske forsätta njuta av sina extra kilon."

Där ser man...

1 kommentar:

Pettas sa...

Trösterikt!:)