KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

torsdag, april 29, 2010

Om maten på Viking Line


Den uppmärksamme läsaren har redan noterat att en kommentar på gårdagens blogginlägg, som innehöll viss kritik av maten på Vikingbåtarna, lyder:

Hej. Från vår sida är vi tacksamma för era idéer och förslag om förbättringar. Vad skulle ni vilja ändra på, gärna lite mer specificerat?
Hälsningar Bertil Ekman, Viking Line Sverige.

Heder åt dig, Bertil Ekman. Du sköter ditt jobb. Din fråga fordrar ett ärligt svar.

Mitt svar kommer här:

Maten på vikingfärjorna är bra. I Ellas, Food Garden och buffén finns välsmakande mat som vi alltid varit nöjda med.

Men frukosten VL, den måste ni göra något åt! Man vill dunka pannan mot buffédiskens översta hyllkant i förtvivlan när man år efter år erbjuds samma maskinköttbullar, piroger och prinskorvar som enda varm mat. Förbjud den gula sörjan ni kallar äggröra! På Rosella var äggröran en äcklig, skvalpande välling en morgon för några veckor sedan och på Mariella i måndags flöt det urinfärgad vätska runt kanterna och i groparna i äggröran. Och egentligen är det svårt att bedöma orsaken men hela atmosfären i buffén på Mariella och Split-systrarna känns rörig. Systemet med de underliga fållorna längs diskarna känns fel och hela matsalen förmedlar ett stökigt intryck på morgnarna.

Åtgärder?

Slopa pulveräggröran. Servera stekta ägg. Om det krävs en person som står och steker ägg efter behov får ni ta det. Dom klarar det på medelklasshotell i Thailand och då ska ni också göra det.

Servera sprödstekt bacon. (På Rosella finns numera bacon men det går inte att äta eftersom hälften av fläsket är halvrått.)

Korv, ost och bröd är inte bra frukostmat men bör förstås finnas. Men servera också fräscha sallader på kikärter och/eller bönor.

Servera mera sill och strömming.

Rumstera om litet i raderna av korv- och ostskivor på faten så det inte ser så förbaskat millimetermaskinellt ut och släng på en persiljakvist eller två! :-)

Spionera på Birka Paradise innan ni ritar buffén till nybyggena.

Mariella

Avslutningsvis vill vi nämna att ett väl tilltaget antal av våra bekanta tycker att frukosten på ms Eckerö är bättre än på VL. Det tycker vi också. När vi åker till Sverige över dagen äter vi en bastant frukost på ms Eckerö och så klarar vi oss hela dagen tills vi äter middag i buffén på hemvägen. På dagskryssning med NG LI till Helsingfors, eller med Rosella till Sverige, går inte det. Det finns inget som frestar till att äta sig mätt vid frukosten så det blir att äta lunch i land.

Frukosten på lilla ms Eckerö är faktiskt en starkt bidragande orsak till att vi hellre åker med henne än med Rosella.

Och så till en helt annan sak. Min personliga uppfattning är att VL's årligen återkommande temaveckor på olika världsdelar är löjliga. Plast-giraffen och lejonet (eller var det en tiger?) i Mariellas aula och South Africa-dekalerna klistrade över hela fartyget gör i varje fall inte mej glad.

Och som ni läsare förstår så vill vi ha kommentarer nu!

10 kommentarer:

Pettas sa...

Absolut, du sätter fingret på det mest väsentliga när det gäller frukosten och när det gäller teman från olika världsdelar. Varför inte vara stolt över det åländska och lyfta fram det istället? När vi kom över från Sverige under senaste resa avstod vi middag p.g.a att vi inte var det minsta intresserade av att äta afrikanskt. Ett ordentligt fiskbord skulle ha suttit mycket bättre. Vill vi äta afrikanskt reser vi till Afrika, så enkelt är det.Nu när vi bokade resa tillbaka över havet lördag den 8 maj avstod vi middag igen för att se om vi kanhända kan äta en god sallad.
Jag håller fullständigt med kapten Haddock, ge kocken en chans att få laga god mat; jag vet att han kan för jag har jobbat med honom; istället för att bara skära upp påsar och slänga i kastrullerna. Anställ en till och ni kommer att få nöjda kunder om ni serverar bra mat och inte halv och helfabrikat.
Karin Eklund

Anonym sa...

Ja det var ungefär vad jag tycker oxå men jäklar vad jag blev besviken när det inte fanns inlaggd sill i buffén.... Prinskorven smakade vedervärdet samt att jag blir besviken på personalen som inte ser till att gratisätarna håller sig borta, vet inte hur de tar sig in på resturangen.
Mässkalle

Systermalin sa...

Vilka jävla ideer. Åker inte mycket båt själv men dom kan väl framhäva åland eller Rovaniemi eller skepparkroken i Sverige i stället för Sydafrika

brollan sa...

Man kan ju undra om Bertil Ekman m fl.ur VL ledning aldrig åker med sina båtar eller pratar med folk som åker mycket. Det är ju ett vanligt samtalsämne hät på Åland om hur dålig spec. frukostarna på VL båtar är. Vi väljer ofta Eckerö just på grund av maten

Anonym sa...

Pulveräggröran används av pur slöhet, liksom halvrå bacon. Släng ett kilo sammankletad bacon på ett stekbord och veva runt litet, så blir resultatet som nämnts. Vi har längs åren sett hur produkt efter produkt av bra kvalitet har plockats bort och ersatts med billigt sk..
Priserna har däremot höjts rejält. Vill man skrämma gästerna i land, så hotar man med sjöpriser. Och du, Boris, kolla upp det här med dricksvatten. Man skall inte behöva gå in på toa för att få en slurk vatten. Att buteljera kranvatten och ta ett hutlöst pris är inte facilt.

Britt sa...

Pulveräggröran är verkligen oätlig. Det är absolut det sämsta med VL! Vi väler också Eckerölinjen p g a frukostbuffén.
Eckerölinjen hade Bolstaholm-tema för några veckor sedan. Mycket bättre än Afrika-tema!

Viking Line Sverige sa...

Tack för era synpunkter (även om en del svider en aning) och konkreta förslag. De kommer självklart att föras vidare och tas på största allvar av berörda.
Hälsningar Bertil Ekman

Anonym sa...

Ett par gånger har vi på helsingforsbåten fått papper, såkallade undersökningar, där man ska sätta betyg på olika saker på båten. Våra kryss har hamnat absolut i linje med det som du skriver. Bättre frukost och bort med Sydafrika!

Anonym sa...

Tycker inte systemet på vikingbåtarna är bra annars heller. Man ska boka sittning i Food Garden och buffen 18 eller 20 och vid Ellas ska man stå i kö och vänta tills någon ätit färdigt.
Man ska knna äta när man vill!
Sune

a sa...

Mitt i prick kapten haddock