KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

måndag, april 05, 2010

Vad har örnen Junnu Från Replot med Nyströms i Karlstad att göra?

Reprisen om havsörnen Junnu och hans syskon fortsätter. Denna episod förtäljer om hur  Junnu skaffade oss nya vänner i Karlstad.

I början av oktober förra året (läs 2010) övernattade den med radiosändare försedda örnen Junnu i Tosarby strax intill Haddocks residens. Junnu spanade in atmosfären och tyckte att jaktmarkerna var goda men som den upptäcktsresande han är ville han ändå kolla läget längre västerut. Några veckor senare sov han en natt i en talltopp norr om Karlstad i Sverige.

Kjell Nyström, sjöman, båtbyggare, företagare och en handlingens man i nämnda stad hade genom denna blogg samt Google Earth följt Junnus färd. När det visade sig att Junnu övernattade i närheten av Karlstad gav sig Kjell ut med bilen för att försöka hitta örnen. Själva fågeln träffade han aldrig men han hittade resterna av en uppäten hare och han kunde höra skogen susa Junnus budskap: Hälsningar från Tosarby på Åland, fin plats, dit ska du fara!

Och om det inte riktigt var så här så var det väl på någe annat vis men påsklördagen landade i alla fall herr och fru Nyström med Saab i Västra hamnen. I ärlighetens namn bör väl tilläggas att Facebook och sjömansforumet Landgången är ingredienser i sammanhanget och orsaker till att Nyströms är bekanta med Haddocks och hela släkten fastän de aldrig sett varandra i verkligheten

På påskaftonen kunde Haddocks och Nyströms träffas för första gången och dricka den sedan länge planerade Ale'n, som blev två, på en pub i Mariehamn.

Påskdagen gick åt till upptäktsfärder på fasta Åland och kvällen avslutades med teater på Solbacka. Västra Saltviks Väl visar pjäsen Hemlighuset där mannen bakom Brollans blogg, den försupne långkalsongdirektören Ludvig Olsson, försöker gifta bort sin dotter och hålla styr på sin hustru Inez, fast det är Inez som styr mest. Bra teater. Se den!

Tack Hjördis och Kjell, för att ni kom! Ni skapade nya trevliga minnen att ta fram när man sitter i styrhytten.


Hjördis Nyström, fru H och Kjell Nyström på åländsk sightseeing. Duggregnet gjorde att kaffet fick drickas i en busskur på landsbygden.

Hjördis och Kjell Nyström

Förväntansfull teaterpublik utanför Solbacka

Den försupne direktör Olsson (i blå slips) med fru Inez (hon med bar mage) och medspelare


Från Simskälafärjans styrhytt kan för övrigt i dag rapporteras att isen omkring färjan är svart och skör och har hål stora som tennisbanor. Bara en plusgrad, dock.

Te deseo un buen día!

4 kommentarer:

Pettas sa...

Vilken härlig och trevlig örnhistoria! Det är absolut någonting extra med örnfolk också, eller hur?
Nu vet jag vem Kjell Nyström är jag också! Hälsa så gott från Pettas i örnriket!

Ole sa...

Hej, Pettas! Nyströms läser detta när dom kommer hem till Karlstad i kväll. Nästa gång dom komer besöker vi Pettas etablissemang i Geta. Vi pratade om det redan nu men tiden räckte inte till. Kjell är en stor beundrare av din blgg och han undrar hur du hinner med allt.

Pettas sa...

Så roligt att höra, Ni är alla välkomna till etablissemanget här bak i Geta!

Till Kjell, jag hinner inte med allt, jag bara försöker, så gott det går:). Väljer det roliga först!

Hälsa fru Haddock!

Anonym sa...

Heej Haddock mä fru. Det är vi som skall tacka för några underbara dagar och nyfunna vänner, lovar att vi skall ses igen...
Mässkalle