KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

onsdag, maj 05, 2010

Att segla på dagg


— Rabarber i reservtanken, kapten Sand, spring oppför slänten å läs på vägskylten var fan vi e nån stans, hojtade kapten Haddock i förmiddags när farvattnet plötsligt tog slut. Framför Träflyte ruvade en bastant betongbro över vilken det susade bilar i en jämn ström.

— Det står Finström på skylten, meddelad kapten Sand efter att ha kollat.

Nä, vi bara skojar. Kaptenerna visste mycket väl var de befann sig. För den oinvigde kan berättas att det med båt går att ta sig tre-fyra nautiska mil inåt hjärtat av Finström och kanten av Jomala.

Efter en kryssning med Isolde till Ödkarby i går och övernattning i Profunda Bahia beslöt kaptenerna efter frukosten i morse att för några timmar lämna Isolde i Kung Neptuns goda naturhamn vid Isla de Verano och med Träflyte fara i morgondaggen upp till Ämnäs bro vid Gamla Godbyvägen. Via ett slingrande vassombevuxet kanalsystem låter det sig göra även med en stor husbåt.

Skyltstolpen på ovanfinnades bild står på gränsen mellan kommunerna Finström och Jomala. På bilden står kapten Sand i Jomala. Den observante läsaren förstår att det på stolpen borde finnas en till skylt med texten Jomala, pekande åt höger. Jomalas kommunvapen, av klimatets härjningar misshandlat till oigenkännlighet, sitter på sin plats men den övre skylten saknas. Man får hoppas att detta är en tillfällig lapsus, att Jomalaskylten är på renovering, eller så. Men varför tog ni inte kommunvapnet på samma gång? Jomala, fixa det här!

Typisk kanalsträcka som leder till Ämnäs

Träflyte satte dessa spår i inre åländska farvatten. De blåa strecken är den planerade rutten och de röda är spåret som kördes. (OBS! Träflyte körde inte över land vid Sommaröjen, Seaclear ljuger ibland.)


Träflyte och Isolde förtöjs för natten.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Snyggt parkerat men va faeen håller Birgitta på mä??? Letar hon efter förtöjningspollare????
Mässkalle

Ole sa...

Hon kojlar (kvejlar på ditt språk) ihop en tross som kastades iland men blev överflödig eftersom husbåtarna knöts fast i varandra, vilket inte var planerat från böjan.

Har du det bra i de arktiska landskapet? :)

Anonym sa...

SeaClear talar sanning efter bästa förstånd - och då kan sanningen avvika från den faktiska verkligheten.
Möjligtvis har Haddock kört så fort att GPS:en inte hunnit kommunisera med satelliten långs uttått giren norr om Sommarön, utan SeaClear känner bara till ändpunkterna och ritar en linje mellan dom. Möjligtvis har GPS signalen stött på små delar av Island - vulkanaska - på väg upp till eller ner från satelliten och förvanskats.

Haddock sa...

Håller helt med Anonym i ovanstående teorier :-)