KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

måndag, maj 24, 2010

Avfärd mot okända mål

— Näbbgäddor i nakterhuset, nu har det ösregnat i tjugifyra timmar. Nu går jag ut å klipper gräs, sa kapten Haddock klockan fem i morse när han kastade ett råbarkat öga ut genom kajutfönstret.

— Du får nu väl vänta till klockan åtta åtminstone, sa fru H, och så blev det. Regnet upphörde faktiskt också så gräsklippningen skedde i någorlunda torr luft men vattnet plaskade runt gräsklipparhjulen.

Haddck vaskade vitfärg i går.

Middagen i går aftos, H rökte abborrar med paraply.

Klockan 12.30 sa Träflytes besättning "hej då" åt Svante och Svanhild. "Vi ses om två veckor." (Svanhild syns i sitt bo inne i vassen, Svante håller vakt.)


Träflyte på Lumparn. Kastelholms- och Högbolstalanden lämnas akterut.

I skrivande stund ligger Träflyte för ankar utanför Grinkarudden i Bomarsund. Det blåder en så infernalisk nordan så befälhavaren bestämde att det inte är lönt att stick ut nosen i motvinden vid Prästö. Det blir att fortsätta i kväll när vinden mojnar.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Va häftigt Haddock, blir avis på er men jag tycker det ser jäkligt kallt ut på den sista bilden. Fru H verkar vara en klok kvinna som kunde lugna ner dina resnerver lite.. Vart bär färden?

Mässkalle

Ole sa...

Pargas, Salo, Kimito??? kanske. Så är de lösa planerna men planer gör vi upp bara för att ha något att avvika från.

Anonym sa...

Jag observerade 2st muggar bland dina rökta abborrar, kan det vara Ale i den mörka??
Mässkalle

Ole sa...

Nä, för litet glas för Ale, det var nog oxblod.

Anonym sa...

Pröva att röka med rökspån, det ger bättre smak än paraply!

Ole sa...

Hehe, jag använde bådeoch...