KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

lördag, maj 15, 2010

Färjan Bodilla

Fårösundsfärjan Bodilla anländer till Fårö

Williams vita buss från Åland har hjulat på bra i dag. Haddocks huvud är fullt med bilder: Fårös vita vägar, ag-myrar, lammhus, Ingmar Bergmans grav, rederi ab Slites gamla kontorshus, raukar och fiskelägen.

Men ingenting kan hindra en gammal vägfärjornas beskyddare att kliva upp i fårösundsfärjan Bodillas styrhytt och ta ett snack med skepparen och styrmannen. Det fanns nog en stängd grind framför lejdaren som ledde från bildäck upp till styrhytten där det stod "CREW ONLY" men Haddock sparkade nonchalant upp grinden, klättrade de två våningarna upp till bryggan och knackade på. En hygglig skeppare vinkade "kom in" och ett mycket trevligt samtal om befälhavarskapet på vägfärjor utspann sig under de sju minuter färden varade.

Vad gäller det som nämns i inledningen om intryck från Gotland som surrar i Haddocks skalle så meddelas härmed att det kommer flera blogginlägg om pågående färd. Just nu är det bara så in i blåstången omöjligt att skriva mer därför att bloggförfattaren håller på att rasa ihop efter åtta intensiva timmars gotlandsupplevelser varpå följde tre timmars trerättersmiddag på restaurang Rosengården i Visby. Det är dock skönt att vara trött av idel roliga upplevelser.

I morgon vid sjutiden påbörjas hemfärden.


Styrmannen och skepparen på färjan Bodilla

2 kommentarer:

Anonym sa...

Var det några väsentliga skillnader på bryggan mot den du är van vid?. Tar det så jäkla hårt på en gammal sjöbjörn som du att guidas runt på Gotland? börjar Ole bli gammal??
Mässkalle

Ole sa...

Jo, stora skillnader på bryggan. Större och lyxigare än våra. Men manöverutrustningen, Rolls Royce Aquamaster är den samma.