KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

lördag, maj 08, 2010

Hamnjobb


— Musik i mesanseglet, Svanhild häckar ju i mellersta vasstappen, bara sexti meter från Träflyte, utbrast Haddock efter att ha skymtat en vit fjäderskrud inne i vassen.

Den senaste tidens fiske- och husbåtfärder har medfört att Haddocks inte haft så noga koll på vad svanparet sysslat med, men i eftermiddags när H satt i kajutan och tittade ut skymtade han Svanhild tronande på ett ståtligt bo i nämnda vassrugge. Svante låg stolt och putsade fjäderkostymen ett par meter därifrån.

Svanarna har aldrig byggt boet så nära förut, men när vassen grävts bort vid stranden till den under konstruktion varande nya människobyn Ängen har bostadsmarknaden för svanarna krympt.

Nu gäller det för Haddocks att vara hänsynsfulla grannar tills Svanhilds ägg har kläckts. Inte köra el-verk eller motorsåg på bryggan. Vi håller tummarna för fem svanlingar. I fjol blev det bara två.

Dagen har gått åt till hamnsysslor. I hemhamnen tillåts fru H utdela order och därvidlag tvekar hon inte. Dagens befallning: Tvätta mattor! Haddock riggade högtrycksmaskinen och spolade vinterskiten ur sju trasmattor och en stor, fyrkantig 200-knutar-per-kvadrattum.

Gårdagens middag. Kokt abborre med rom i magen kräver dubbla tallrikar plus en plastbytta att slänga abborresterna i. Grönsaker? Nä, inga ti prima fullvärdig giftimpregnerad fisk från Slottsundet. För EU's övriga 501 250 000 invånare är den här fisken så giftig att det anses att de inte tål att äta den. Eller var det bara strömmingen? Nåja, vi äter massor av fisken och mår bra. Rättelse: Vi vet inte om vi mår bra av fisken men det känns så.

Mattvätt


Inga kommentarer: