KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

lördag, maj 22, 2010

Rooibos är gott!Det var så att vi gorde en fyratimmars räd i sta'n i onsdags och snavade in på Emmaus butik. Det är alltid litet roligt. Till höger innanför entrédörren står en hylla med rättvisemärkta produkter från hela världen. Blicken föll på påsar innehållande rooibos tea, long cut, det röda teet, ekologiskt odlat, från Sydafrika. Eftersom jag är en hängiven beundrare av mma Precious Ramotswe i Damernas detektivbyrå, hon som löser kriminalfall med hjälp av ett generöst hjärta och många koppar rooibos, köpte jag genast en påse. Och nu sitter jag här på Träflytes akterdäck i solnedgången med den hopfällbara i famnen, (varför går det inte att översätta laptop till svenska?) dricker rooibos och njuter av tillvaron. Rooibos är gott. Prova!

Vår egentliga långfärd startar som sagt på måndag, den 24, men vi tjuvstartade redan i går då vi provianterade klart och flyttade ombord. Det är enkelt att byta från landfast till flytande bostad eftersom vi alltid håller en uppsättning husgeråd, konserver och kläder ombord för att slippa kånka grejer längs bryggan när kortare färder ska göras.

Jonå, från det ena till det andra så for vi i går eftermiddags till syster Britt och broder Johan. Dom bor femtio träflyteminuter bort från hemmabryggan. Vi åt och drack litet utåt kvällen och Träflytes pålar höll skutan tryggt vid Strandhyddans nordanvindpinade strand.

I morse for vi och tog upp näten som vi lade på vägen till Strandhyddan, och si, där skaffade vi oss arbete med att filéa 23 abborrar och 2 gäddor. När det var klart for vi hem och stuvade fångsten i frysen.

Några nödvändiga reservdelar, bränslefilter, packningar och vaselin samt 70 liter 95E behövdes till Träflytes tekniska avdelning så jag äntrade Forden och for till stan.

Klappat å klart! Vi bor ombord men ligger kvar hemma vid bryggan tills på måndag då vi sätter kursen mot Simskäla till att börja med. Varför vi stannar kvar hemma? Jo, gräsmattan ska klippas måndag morgon. Den hinner ändå bli kriminellt lång innan vi kommer tillbaka, men det ger sig. Får väl hyra en slåttermaskin.

Vi får se. Om inte umgänget med Isoldes besättning blir allt för intensivt bör det komma minst en färdrapport om dagen i denna blogg. Numera kan jag ju också sitta i styrhytten och skriva under gång eftersom Raymarines microchipspäckade apparater tar hand om styrningen. (Nu har jag även trådlös fjärrkontroll till autostyrmannen. Kan fast sitta på skithuset och styra. Det innebär förstås att kockan måste hålla utkik föröver.)

Vi hörs!

1 kommentar:

Anonym sa...

Har viss dålig erfarenhet av autopiloter så passa dig för det där mä skithuset. Provianteringen verkar ju vara i rätta dimensioner så jag önskar er alla en gooo tur, själv skall jag täcka av båten i dag och sätta på motorn..

Mässkalle