KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

måndag, maj 17, 2010

Sjuhundra års sjöpraktik

Med Gotlandskalk fortfarande kvar under skosulorna sitter jag nu i egen bloggskrivarstol och tänker att bloggläsaren Mässkalle måste få ett svar på sin undran hur många vi var i bussen och om det gick att räkna ut hur många sjöår deltagarna hade tillsammans.

Jag har försökt. I bussen fanns 45 personer varav 23 sjökaptener med i genomsnitt 40 års karriär. Dessutom har de allra flesta av de 22 fruarna som var med varit ute till sjöss tillsammans med sina män, en del i flera år.

Så här blir det:

Gubbarnas sjöår blir 920. Damernas dito uppskattar vi till 80 år. Summa = 1000 år. Låt oss dra ifrån 30 procent för skolgång och ledig tid i land och vi hamnar på en effektiv sjöpraktik på 700 år för hela sällskapet.

Där ser man...

Det kommer mer sällsamheter från Gotland i denna blogg...

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack Ole för ditt svar på min undran, ja det var inte dåligt vilken erfarenhet ni besitter, tänk om man kunde samla ihop alla edra "skrönor".......Vilke bok det skulle bli och jag tror inte dagens sailors skulle tro så mycket av berättelserna eftersom allt är så anorlönda numera.
Mässkalle.