KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

onsdag, maj 26, 2010

Träflyte, expedition 2010, dag 3

Klockan något över fem i morse gjordes en väderkontroll och hölls skeppsråd. Kaptenerna fann att den nordliga vinden skulle öka till frisk utåt dagen så det beslöts att översegla Skiftet i arla morgonstund. Klockan 0545 avgick Isolde och Träflyte från Lappo. Klockan 0750 slank husbåtarna i lä vid Fiskö i Houtskär med det vresiga skiftet lämnat akterut. Från och med nu är farvattnen skyddade som i modermagan vart kaptenerna än vänder stäven.

1105, ankom Korpo Ström. Gick in i den fina hamnen och fyllde 60 liter bränsle i bunkertankarna och en halv liter öl i besättningen. (Det kommer bilder i kväll.)
1220 avkick Korpo Ström.

1510 anlände husbåtarna till pärlan Nagu Stenskärs mysiga gästhamn i skärgårdshavet. Den här tiden på året är hamnen ännu obemannad. Gästande skeppare tar ett kuvert ur en låda, skriver på detta båtens och skepparens namn samt antal hamnnätter, lägger sju euro per natt i kuvertet och stoppar det i en brevlåda med hänglås på. Underbart system som vi också sett på enstaka campingplatser i Norge och Sverige.


Natthamn i Stenskär.

Sorry folks, vi verkar befinna oss för långt från teknikens korta arm. Bredbandet är segt som tjära i köldgrader. Det blir bara en bild.

I morgon går första etappen (17 M) till Kasnäs för proviantering och besök på platsens berömda naturum. Andra etappen går till Rosala (ca 5 M) för att hälsa på Pelle och Ritva.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas ni har varmare än vi i Jokkmokk, bara 4,5 celsius. Brrrr

Mässkalle

Anonym sa...

Vad håller ni för fart? Jag ser på klockslagen att det måste gå ganska bra fram för att vara träflyten! Ett tips om ni vill ha så besök Åvensår på norra sidan!

Ole sa...

Fem knop. Här är sisådär en 12-15 grader varmt på sjön.

Anonym sa...

Men va faeeen!!!! E det provianteringsdags igen??? Har drickat tagit slut så fort. Har du läst och sett bilden på Braxen i Norrköping som slog in vindrutan på en bil?? Snacka om "riktiga" Braxar.
Mässkalle

Ole sa...

Hehe, man ska leva gott... Nä, berätta mer om den vildsinta braxen.

Anonym sa...

Morrn Ole... Det var en rovfågel som tappade fisken från hög höjd och den var ju stor så när den träffade vindrutan så slogs den in så damen fick den i knäet.. Som du märker har vi stora Braxar här i landet men vi äter den inte...
Mässkalle

Ole sa...

De va som fan. Braxen ska man inte förakta därför att man får den i knät när man sitter i sin bil. Örnen skäms nog för jävligt för att han tappade godbiten.Det var nog en ynklig vindruta oxå...