KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

fredag, maj 28, 2010

Träflyte, expedition 2010, dag 5

Vaknar i Rosala till lätt duggregn. Sammankallar till skeppsråd för att utröna huruvida cykeltur ska göras trots nederbörden.

Reviderade planer. Dalsbruk (14 M) nästa. 1055, avgick Rosala. ETA Dalsbruk 1400. Återstår också att stämma träff med Helsingin Sanomats reporter som ringde och ville intervjua husbåtbesättningarna. Det får bli i någon lämplig hamn de närmaste dagarna.

1400, förtöjde i Dalsbruks gästhamn. Handlade färskvaror i Pirkkas fina butik. Besökte båda apoteken, det som säljer mediciner som framkallar huvudvärk, och det som säljer dito som botar. Cykeltur i anrik bruksmiljö. Vi älskar Dalsbruk.

Var i helvete ska man få ett mobilt bredband som fungerar? Vi har det bästa som ÅMT kan erbjuda och på Åland funkar det hyfsat bra, GPRS-hastighet för det mesta. Men den hopplösa, usla seghet som drabbat vårt GPRS-modem här i öster har vi inte sett maken till sedan vi hade telefonmodem i mitten på 90-talet. Ingen gång har kvaliteten varit bättre än EDGE. I fjol - vi hade samma ÅMT-abonnemang då - var bredbandet mycket snabbare här i östra skärgårdshavet. Internethastigheten går kräftgång och det beror förstås på att fler och fler användare kommer till. Bu! Det känns fel att betala 24-nånting euro i månaden för internethastighet som är lika dålig som den var1995! Inga färska bilder till er i dag heller, således. Nu väntar middag på Isolde. God natt!

Sjuttiofem procent av expeditionsdeltagarna, Birgitta, Lisbeth samt en kapten säger god natt!

Hundra procent kaptener.

Irish Coffe-mästaren, gästfriheten personifierad, Per-Olof Fagerholm.

Kasnäs


Isolde och Aura. Aura går mellan Kasnäs och Rosala. Lastar 52 bilar.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Trevliga bilder Ole, e ni på väg mot Åbo för att kika på den nya utställningen???

Mässkalle

Krister sa...

SONERAS bredband funkar bra med full styrka här i Sundby...

Ole sa...

Nå, Forum Marinum utställning vet vi inte om det blir ännu... får nog byta till Sonera bredband...