KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

tisdag, juni 08, 2010

En sorgsen bästergök och sex braxnar.

Om, som det sägs, västergök är bästergök och norrgök är sorggök var det nog en sorgsen bästergök vi hörde genom det öppna kajutfönstret i morse eftersom han gol i nordväst. Moronkaffet avnjöts i lugn och ro till tonerna av den galande sorgbästergöken.

Det var i dag det, men i går eftermiddags när förfriskningar intogs i solskenet på Träflytes akterdäck hojtade Haddock: — Slanggurkor i storseglet, de e ju braxenryggar jag ser stryka omkring här på styrbords sida!

Efter närmare studium höll fru H med: Ett stim braxnar lekte runt Träflyte med ryggfenorna över vattnet. — Kapten, vi far ut å lägger braxennät! sa fru H.

Jämnt ett dygn stannade vi i land, umgicks med kattorna, klippte gräs, läste tidningar (bland annat studerades artikeln om två åländska husbåtar i måndagens Helsingin Sanomat noggrant) och provianterade. I går eftermiddags kastade vi loss, körde ut mot Lumparn, lade braxennät och tog natthamn vid Isla de Tribunal.

Klockan halvåtta i morse började nätdragning och niotiden var Träflyte tillbaka vid hemmabryggan. Nu blir det ett par dagars hamnliggande eftersom musikaliska övningar väntar i kväll och vissa åtaganden i självstyrelsefirandet på Jan Karlsgården i morgon kväll kräver det.

Fru H ler belåtet...

när hon får sex sådana här baddare i ett enda nät.


— E de någe ja kan hjälpa till me? frågar kattan Bamsan.

5 kommentarer:

Pettas sa...

Så gott ni har det; är ett nöje att följa ert liv på bloggen!
Njut av braxenmiddagarna framledes!

Ole sa...

Tack, Pettas. Får se om det blir att komma från Hällö brygga per cykel för att inhösta vårt innestående pris :)

Två braxnar är redan rökta, en är under rimsaltning, en är bortskänkt och två är djupfrysta.

Anonym sa...

Herregud vilka fula fiskar!!!

Mässkalle

Antonius sa...

Glömde att tacka för fina fisken igår, det var riktigt gott! Tack!

Ole sa...

Välbekomme. Mässkalle, det är alltså braxen Antonius talar om...