KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

torsdag, juni 10, 2010

Självstyrelse och strömming.

Det är mycket nu!
Under nedanfinnades bilder finns en kort rapport om de senaste händelserna.

Borghill Lindholm.

Kastelholmsnejdens byalag har firat Ålands själstyrelse på Jan Karlsgården i tio år. Initiativtagaren till festen, som lockar allt större publik för varje år, är Borghill, 94. I år läste Borghill en dikt av Erika Lindström.

I dag lade Träflyte ut från hemmabryggan för att fiska strömming.
När vi hade pålat vid Las Islas Pequeñas i kväll gled denna märkliga figur förbi. — Ohoj, vad sysslar du med? hojtade kapten Haddock åt gubben.

— Strandvraksinventering, svarade mannen och höll ett föredrag om uppgiftens viktighet. — Jag undersöker stränderna så att man vet var det finns gamla vrak och var det inte finns gamla vrak. Att veta var det inte finns gamla vrak är kanske det viktigaste, för då kan vi tillåta att folk bygger, bor och använder de stränder där det inte finns vrak.

Suck. Det här är väl något som museibyrån slösar pengar på. Man tycker att dom kunde fråga lokalbefolkningen var vraken finns. I kastelholmsvattnen vet jag mycket väl var det finns vrak, och inte finns. Det kunde jag ha talat om för gubben men han frågade inte.

Träflyte pålad vid Las Islas Pequeñas. Fru H beundrar solnedgången. När bilden togs sjöng fåglarna som besatta och berguven hoade vid djupviksbergen.

Fru H rensar strömming. En sköta manades i sjön vid 16-tiden och togs upp klockan 19. Ett halvt ämbar strömming blev bytet.


Havets silver. Den bästa föda som finns i Neptuns rike.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sådant där är mums mums.... Grattis till fångsten.

Mässkalle

Anonym sa...

skulle vara kul att du berätta lite om gamla vrak i kastelholmsvattnen i ett inlägg, alltid kul att få veta vad det finns i dom vattnen som man levt vid hela sitt liv