KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

torsdag, juni 03, 2010

Träflyte, epedition 2010, dag 11

Utsikt från mitt skrivbord just nu.

God morgon! Det är en härlig morgon i Nådendal. Rakt framför babords kajutfönster häver kyrkan upp sitt torn genom grönskan, akterut ser vi byggnaderna i Muminvärlden ute på Kailo-holmen och om styrbord syns Gullranda med presidentens nya representationsjakt, en erbarmligt ful båt, vid bryggan.

Avgår strax från Nådendal, mot Iniö.

Det blev att segla Iniö förbi. Eftersom en frisk nordvästan ska råda över skärgårdshavet i morgon beslöt kaptenerna medelst VHF-konferens att korsa det fruktade Skiftet och forsätta ända till Lappo. Här togs natthamn klockan 1510. Nu surrar köksfläkten på Isolde så det är nog middag på gång.

Träflyte framför Åbo slott.


Isolde och Sigyn.

4 kommentarer:

Pettas sa...

Härlig bild av Träflyte framför Åbo slott. Slottet lär nog aldrig ha sett ett sådant flytetyg tidigare under alla sina tidigare år. Så även slott får förvånas.
Ha det gott ombord båda två!
hälsar bagarknoddan och hennes make

Flunkbuster sa...

Appropå fru Halonens båt...det är inte bara hennes båt som lider av avsaknad av skönhet....så det är väl lite "don efter person".....:-)

Ole sa...

Va fan menar han nu då, Flunkbuster??

brollan sa...

Nåå ! Tarja e väll sööt