KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

söndag, juni 06, 2010

Träflyte, epedition 2010, dag 14

Avgick Seglinge klockan 0830. Sydostlig vind, 7 m/s, gropigt på Delet.

— Stän'baj, stopp i maskin å belägg, de e ju Ben Holmberg som kommer där borta! hojtade Haddock då han i kikaren identifierat skepparen i en liten snurrebåt som närmade sig på babords bog när Träflyte stävade på västlig kurs norr om Idholm.

Ben manövrerade långsides och ropade: — Kom iland på kaffe!

Ben lotsade Isolde och Träflyte in genom det smala sundet till bryggan nedanför den idylliska plats på Idholm där han och Viveka har sommarställe.

En gemytlig timme vistades vi på Bens och Vivekas ö. Sedan var det dags att vinka farväl åt dem, deras flickor och husbåten Isolde för den här gången. Isolde forsatte upp mot Balderösund och Träflyte satte kursen mot Lumparn via Bussö- och Mickelsöfjärden. Lumparn var vresig i den friska sydostliga vinden. Klockan 1520 förtöjdes Träflyte hemma i Tosarby.

Två veckor, 300 M på loggen och en körtid på ca 65 timmar. Besökta hamnar: Lappo, Korpo Ström, Stenskär, Kasnäs, Rosala, Dalsbruk, Matildedal, Salo, Kokkila, Åbo, Nådendal, Seglinge och Idholm. En fin resa!

Tack, Isolde, för bra och pålitligt sällskap!

Ben...

och Viveka på Idholm.


I Seglinge låg vi alldeles intill färjan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har allt fungerat ombord på Träflyte?? Tänker på drethuset bl.a, är besättningen nöjd?

Mässkalle

Ole sa...

Allt fungerar till högsta belåtenhet. Skithuset? Det är nästan högtidligt att bänka sig på hålet. Som att sitta i kapellet.