KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

tisdag, juli 20, 2010

Morgon i Slottsundet

Barfota och lättklädd tassade bloggkaptenen i daggvått gräs arla i går morse till utedasset och satte sig. Med övre dörrhalvan öppen tog han kikaren och spanade in Slottsundet. Borta i nordväst skymtade en skog av master över strandvegtationen, indikerande att gästhamnen var fullbelagd. I sydväst låg fyra stora segelbåtar förankrade tätt under golfbanan. Klockan var strax efter sex och redan syntes några golfare på banan. Haddock beslöt att ta en roddtur med Bubblan.

Internationellt i Slottsundet. Båtarna på bilden bär dessa flaggor, från vänster: Australien, Holland, Danmark och Finland.

"Tusindfryd af Kolding." Vilket härligt namn på en båt. Tusenfröjd. I bildens vänstra kant syns skylten till Kungsbanans trettonde hål.

Golfbanas gästbrygga är utan gäster ännu klockan sju på morgonen.


Efter roddturen blev det morgonkaffe nr två på Träflytes fördäck. Observera spindelnätet i bildens översta högra hörn. Spindeln donar och reparerar nätet hela tiden.

2 kommentarer:

Pettas sa...

Så skönt det skulle vara att vara spindel på Träflyte. Ingen som flaxar bort en, man får vara ifred.
Paradisiskt, snudd på. Har australiensaren seglat ända hit från Australien. Vilka entusiaster det finns i vår värld.
Hälsa bloggkaptenskan!

Ole sa...

Aussien kan ju ha seglat hit men det finns ju många andra varianter. Han kan ha köpt båt i Europa, eller fraktat hit den med lastfartyg. Det var så tidigt på morgonen så jag nändes inte väcka upp dem och fråga.

Kaptenskan är hälsad. Hälsa oxå maken å kotten å hackspettjejen å alla andra.