KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

fredag, juli 23, 2010

Ryss-Petters brunn

Rökspånsbyttan i Haddocks fiskrök hade fått hål i botten. En ny var beställd och nu meddelade Marina från det stora varuhuset i Lemland att den hade kommit.

När Haddocks har ärenden som för dem på andra sidan Lemströms kanal brukar de ofta ta småvägarn genom Brobacka och Önningeby och stanna till i Överby för att sitta på bänken vid Ryss-Petters brunn och filosofera en stund.

Ryss-Petter, han grävde djupt. Världens nästdjupaste handgrävda brunn?

Ryss-Petters brunn.


Haddocks ser segelbåtar, men aldrig ett segel, passera förbi residenset i en takt av femtio om dagen. Den här bilden är alltså unik. Skepparen seglar!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja historien finns många gånger närmare än vad vi tror, det gäller bara att hitta dem. Jag har börja att "forska" om kvinnliga redare på Åland men måste vänta tills jag kommer hem för mobiluppkopplingen är under all kritik här..
Mässkalle

Ole sa...

Då kmmer du i din forskning att stöta på Finlands enda kvinnliga skeppsredare, Aslög Nylund. Min sjömansbana började på två av hennes båtar Yvette och Yrsa.