KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

måndag, augusti 16, 2010

Björköfärjan

i Kumlinge som egentligen är Brändö (? se fotnot) står i tur för årsöversyn i Möckelö.

— När vill du ha det gjort? undrade Haddock när regeringens verkstadschef idag ringde och frågade om han kunde få Björköfärjan seglad till Möckelö, om han fick be.

— Helst i går, men gärna i morron, om du kan.

— De ordnar sej, sa Haddock som är van vid att kasta om planeringen 180 grader på kort varsel. Han la luren vid örat och började skaffa besättningsman samt boka om föreningsmötet i morgon kväll.

Klockan 05:30 i morgon bitti bär det av tillsammans med Captain Morgan, alltid redo, med ms Alfågeln till Torsholma. Sedan ska lilla reservfärjan Skorpan köras från Djurholm till Björkö (16 sjömil) och därefter bordas Björköfärjan för den 50 sjömil långa färden till Mariehamn, Möckelö. ETA 24:00 i morgon kväll.
Bilden visar Töftöfärjan. Björköfärjan är mindre men av liknande typ och fason. Till bloggskrivarens stora häpnad finns inte en enda bild av Björköfärjan på Internet. Nå, det ska vara avhjälpt efter denna resa.

Fotnot: Den vackra ön Björkö med fjorton invånare ligger geografiskt i Brändö men tillhör Kumlinge kommun.

4 kommentarer:

Valfrid sa...

De kommer te dra slaje på Dele ska du få si..

Ole sa...

Jo, män de blir ju på låringen å me efter Ledsund.

Anonym sa...

Amiable brief and this enter helped me alot in my college assignement. Thank you on your information.

Ole sa...

You're welcome!