KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

onsdag, augusti 25, 2010

Det regnade i Sverige

när Haddock styrde Hondan från Uppsala till Kapellskär för att ta femtonturen med Rosella till Åland.

Men vänta! — vad är det som händer? Med en svart rökplym bolmande ur skorstenen kommer Rosella forsande, gör en sväng framför piren och tränger med fören in i albuskarna...

Djupare och djupare in i lövverket

tränger hon samtidigt som maskinerna går back.

Nå, Rosella kom både till och från kaj till slut men se hur tillknycklad brädgången är i fören när hon på väg mot Mariehamn möter Amorella.

Hihi, ni gick på det, va? Nä, hörni, bloggskepparen behagar skämta. Rosella i lövverket är en fotografisk synvilla av kameran som ofta ljuger och den tillknycklade plåten på backen beror på regnvatten som rann utåt fönstret genom vilket fotot är taget.

Tallinks Kapella fotograferad genom Rosellas kafeteriafönster.


Väl hemma måste ju skepparen strax provköra elverket som köptes på Biltema. Som så ofta sker blev det ju inte det planerade 650 watts tvåtaktsverket. Nej, när Haddock ändå var i farten drämde han plånboken i disken och krävde att få ett viskande 1000 watts digitalt inverterelverk som producerar både 12 volt DC och 230 volt AC med sinuskurva och automatiskt virusskydd, eller hur det nu var. "Ljudtryck LPA (10m ej belastad) 52 dB(A)", som det står i handboken säger allt. Det här e bra grejer!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tyckte du tidigare talade om Jula, fanns det inget lämpligt där men den du köpte verkar vara "proffsig"

Mässkalle

Ole sa...

Nä, fan, Julas elverk, motsvarande, var plastigt och saknade ljudisoleringsmatta på insidan av kåpan. Det här gav intryck av bättre kvalitet.

Anonym sa...

Hittade du inget eldrivet, det skulle säkert ha varit ännu tystare?

Ole sa...

Eldrivet elverk? Nä, såna ha jag inga hört talas om...

Anonym sa...

Vindkraftverken drivs med el. Vid strömavbrott slutar dom fungera.
Mastermariner