KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

torsdag, augusti 26, 2010

Dongeribyxor?Fick ett uppslag till blogginlägg när jag läste på Facebook att mogna människor, 50 plus, aldrig har hört talas om dongeribyxor. Försvinner ett ord ur språket så skrämmande fort? Är det verkligen ingen som vet vad dongeribyxor är längre?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Sjömans-byxor. Föregångare till nutidens jeans.Häl,Pelle.

Anonym sa...

Blåbyxor av märket Lee som sjömän använde.
Kapten Kuling

Anonym sa...

Dongerier=farmare=byxor sydda av jeanstyg
Wrangler var bäst
Mastermariner

Pettas sa...

Dongerier talade man om när jag var barn eller åtminstone när det gällde brorsornas långbyxor som var sydda av blått och grovt(plåtliknande) bomullstyg som senare blev kallade jeans. De kunde ju nästan stå för sig själva:)
Dongeri är namnet på tyget om jag inte har helt fel och sedan uppstod dongerier när det handlade om byxorna som syddes av dongeri, på engelska dungaree.

Ole sa...

Rätt som vanligt, Karin.
Mastermariner, jag håller inte med. När jag började till sjöss (1958) var Wrangler okänt. Lee skulle det vara. Något annat dög inte. Vi hade både Lee-jackor, Lee-mössor och förstås Lee-byxor.

Berit Ladra sa...

Är född 1948 och har aldrig hört ordet förrän idag, i DNs lördagskorsord. Fick lov att slå upp det och kom då till denna sajt.