KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

lördag, augusti 28, 2010

Hållbar proviant

befanns nödvändigt att anskaffa inför förestående långfärd.


Björköfärjan

— Fyra burkar utrotningshotad tonfisk i varierande spad, tre burkar rovfiskade sardiner i olja, ett paket Kunto knäckebröd, ett paket Aamupala smältost i skivor, en påse besprutade aprikoser, en påse cashewnötter, fem tomater, fem äpplen samt en gurka. Sisådärja, det borde vara allt jag behöver och två enkommafem liters petflaskor te kokar jag i kväll, sa Haddock när han vinglade omkring med ståltrådskärran på Mattsons i Godby.


Björköfärjan

Dykarbesiktning av Björköfärjan visade att torrsättning är nödvändig för visst underhåll på undervattensskrovet. Därför ska färjan köras till Pansio i morgon med start ca kl sju från Möckelö. Uppdraget beräknas ta två dagar. Natten mellan söndag och måndag görs uppehåll i Torsholma som ligger ungefär halvägs.

1 kommentar:

Anonym sa...

Fyra burkar tonfisk, fyra burkar sardiner, två liter apelsinjuice, lite grovt rågbröd, sex små Vårdöäpplen och lite te är min färdkost för resan till Åbo. Vi kommer att må som prinsar.

Kapten Morgan