KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

tisdag, augusti 24, 2010

Rökpaus på Töftöfärjan.

En kompis skickade denna bild som visar färjföraren på hyllan utanför styrhytten tagande ett bloss. Kompisen kallar bilden Marlboro time.

Det är inte lätt att tillfredställa personliga laster och behov när man kör Töftöfärjan. Som längst sitter man i över tre timmar med bägge händerna upptagna nästan hela tiden innan det vankas paus. Det finns inget dass ombord. Det händer att man får låta passagerarna vänta och gå iland på muggen. Rökaren har dock en liten chans att suga i sig en halv cigarett ute på balkongen (rökning i styrhytten är förbjuden) under den stipulerade väntetiden på två minuter efter att första bil kört ombord.

Bloggskepparen har själv problem när han kör morgonpass. Hans interna system är så konstruerat att behovet av att lätta på den fasta barlasten inträffar ett par timmar efter uppstigning. Så vid pass åttatiden brukar det börja packa på och då är trafiken som intensivast. Inte en chans att gå på toaletten. Det gäller att hålla sig till kaffepausen vid niotiden. Att länsa blåsan har också sina sidor. Det kan man ju göra i sjön men om det blåser sydlig vind ligger styrhytten på lovarts sida och det vet ju var och en hur det är att pissa i lovart, speciellt från ett så högt läge som Töftöfärjans styrhyttsbalkong.Tack, B-E P, för bilden.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilka problem du har Ole men som en erfaren sailor finner du på lösningar!!!
Mässkalle
PS Kan nämna för dig att jag seglade ett helt Gotland Runt utan att lätta på barlasten men då vi kom in till Sandhamn och toaletter så gjorde jag en Full Water Tuch Down...........DS