KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

söndag, augusti 22, 2010

Ont om blåbär

är det i skogen men lite kantareller hittades.

Från den strand där Träflyte pålades i dag gjordes en vandring till kända blåbärs- och svampställen. Vandringen förde husbåtbesättningen ända till Tjurnäs träsk som återigen, för hundrade gången, väckte förvåning för att det verkar så stort. På kartan är det ju så litet.

När blåbärsriset lyste utan bär fann bloggskepparen tidpunkten lämplig att effektuera den beställning på smörknivar som skepparfrun haft innestående avsevärd tid. Smörknivtillverkning inleddes på lämpligt ställe i skogen.

Tjurnäs träsk

Tjurnäs träsk

Smörknivar tillverkas


Ämnen till smörknivar av avancerad design

Tjurnäs träsk, ja, det heter så. På kartorna heter det Tjudnäs men i folkmun har stället hetat Tjurnäset så långt tillbaka man och kvinna kan minnas. Byråkraterna sitter vid sina skrivbord och tycker att Tjudnäs låter bättre och då skriver dom så på kartan.

Vi minns när någon idiot vid något skrivbord plötsligt döpte närbelägna torpstället Tomten till Tomtén. En vägvisarskylt i Kullabackan bar det skrattretande namnet i många år. Till slut tog någon dock tag i saken och nu heter Tomten igen Tomten.

2 kommentarer:

Anonym sa...

De där smörknivarna liknar exakt de spackelspadar jag slipar till, ergonomiskt riktiga!!!!
Mässkalle

Ole sa...

Jojo, smöret breder sig nästan självt.