KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

torsdag, augusti 12, 2010

Sjöresor med bil

blir det ju oftast när vi ålänningar lämnar öarna. Klockan sju i morse kastade Haddock ett skeptiskt öga ner på gatan för att se om bilen fortfarande stod kvar och var någorlunda hel. För det vet man ju aldrig om bilen överlever en natt i Estockholmo, det har Haddocks smärtsam, och Ålands Ömsesidiga föräkringsbolag dyr, efarenhet av. Men det är en annan historia...

Det gick som vanligt när kapten och fru Haddock planerar en lång, härlig dag i Stockholm. Efter frukosten tittar dom sökande på varandra och säger:

"Kanske vi sku boka om å ta 15-båten hem i alla fall...?"

Och bubblande av lättnad över att frun är av samma åsikt halar Haddock fram mobilen och ändrar bokningen från klockan 20 till klockan 15. Och sen är det inte mycket annat att göra än att tacka för frukosten, säga ett ömt farväl till avkomma och barnbarn och sätta sig i bilen. Ett par timmar finns ju att slösa bort och det brukar passa bra att göra det på Jula i Arninge.


Den 8 maj 1960 anlöpte ss Viking Kapellskärs hamn första gången. Det var början på en utveckling som har gjort Kapellskär till en av Sveriges största passagerar- och roro-hamnar. Förutom rederierna som har sina logotyper på kapellskärterminalens vägg betjänar hamnen ett femte rederi, nämligen Baltic Scandinavian Lines som kör passagerare och fakt mellan Kapellskär och Paldiski med den gamla roro-båten Via Mare.

Bilder från stockholmsresan finns här >>

3 kommentarer:

Pettas sa...

Det där med att ta tidigare färjan hem, känns igen.:DGrattis till nya kameran!

Ole sa...

Tackartackar, det blev en Panasonic Lumix, mycket tack vare Uffes tips.

Åsa sa...

Det kanske är typiskt för oss ålänningar, att vi vill hem till vår lugna ö? Vi gör nämligen också ofta likadant.. :-)