KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

söndag, augusti 22, 2010

Träflyte lämnade Mariehamn

i går vid femtontiden.

— Vi far väl till Kastelholm å tittar på pjäsen "Stornästrollet och älvornas drottning", sa Haddock i går eftermiddags vid tretiden när aktiviteterna i Östra hamnen började avta och alla trevliga gäster som besökte Träflyte hade debarkerat. Fru H samtyckte och klockan sexton gled Träflyte genom Lemströms kanal.

Efter en lugn färd över Lumparn förtöjdes Träflyte för natten i Stornästrollets egen lagun på höjd med Tjurnäs träsket. Från denna hamn leder en brant stig hundra meter upp till Stornästrollets skådeplats.

Det blev en fin kväll i skogen: Trubadurerna Stäni och Yngve sjöng och teatergruppen NÅD, heter dom visst, framförde teaterstycket i vilket Stornästrollet suckade och stönade över tidens fördärv medan älvorna gled omkring som dimslöjor mellan tallarna. Några regndroppar föll och åskan dundrade hotfullt över bergen i Godby men allt var fint och bra och pjäsen är skriven av Stornästrollet själv, Bror Lundberg.


Haddock planerar avfärd från Mariehamn

Slemmerns vatten och himlen ovanför speglar sig i Alandicas glasfasad så det är rent förunderligt vackert.


Folk strömmade till när monsterbåten, världens snabbaste båt, Miss Turbine anlände.

I skrivande stund har Träflyte just förtöjts hemma i Tosarby men besöket blir bara kort för att kolla om kattorna har det bra. Om en stund seglas det igen mot fjärran blåbärs- och svampkuster.

1 kommentar:

Pettas sa...

Attans också, att vi missade Stornästrollet. Glömskan är ingen fröjd.
Förlig vind önskas till fjärran kuster!