KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

fredag, oktober 01, 2010

Ni vet väl att stekt strömming

ska svalna så pass att den kan ätas med fingrarna. Att käka stekt strömming med kniv och gaffel är att kränka  allmosan från Östersjön. Med kärvänliga fingrar ska det läckra köttet smekas av ryggbenet och vördnadsfullt stoppas i munnen.

Ut ur dimman...
och in i dimman igen...

samt en timmes skötdragning och skakning gav i runda
slängar tie kilo strömming.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Uj uj uj va det ser gôtt ut, vi hade oxå dimma idag i Sthlm skärgård...
Mässkalle

Fru Venus sa...

Näpp, strömming äter jag bara om den är inlagd i ättika, mums!

Pettas sa...

Strömming intages på alla sätt och vis som den kan tillredas, även som sur:).
Härliga bilder!

Ole sa...

Vad gjorde du i Sthlms skärgård då, Mässkalle?

Anonym sa...

Åkte en resa till Helsingfors mä Gabriella.
Mässkalle