KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

fredag, december 24, 2010

Essensen av vårt fridfulla Åland

visar jag i nedanfinnandes bilder och vill härmed önska mina läsare God Jul. Låtom oss hysa hopp om julefrid i arkipelagen och mindre än tiotusen dräpta bröder och systrar i tvister på planeten fram till måndag kväll.

Hoppets tid - Kopia

Conny Andersson, etnolog, vandringsman och fotograf av rang, tog denna bild i förrgår. Hans bildtext lyder: “Det sägs att julen är hoppets tid. Man kan konstatera att en del lever på hoppet mer än andra. Jag tog denna bild på Kyrksundet för en halvtimme sedan.”

Sunds kyrka - Kopia

Ingenstans i världen, utom i Sund på Åland, kan man skåda så sköna vyer som denna. Fotograf: Conny Andersson.

Vikingfärja vid Kobba klintar

Absolut Åland. Vikingfärja i snöyra vid Kobba klintar. Bilden togs den 20 december av skriftställaren.

Men jag har annat kul att förtälja också. Ms Misida, som denna blogg har i AIS-listan i högerspalten, har varit i radion. Man har intervjuat befälhavaren Benny Pettersson som lagom till julafton styr rakt in i en styv kuling på Nordsjön. Läs mer på radions webbplats >>

Och slutligen kan bloggen berätta att det har influtit underrättelser från en familj i Shanghai, där mannen är från Åland, att de med välbehag sitter och lyssnar till Borghill läsande Trollens jul.

Där ser man.

7 kommentarer:

BP sa...

Hej Ole,

Hoppas dina latrinala problem har fått en lycklig upplösning!

Det inte mycket som får en rejäl karl på knä men skitränna och tandvärk är ingen humor precis...

Vi gjorde bättre fart än jag trodde igår så vi är i hyfsad lä för konungariget Danmark nu.

Till sist vill jag bara upplysa om att vi är 6 ålänningar ombord, jag väntade mig inte den frågan och svarade fel i hastigheten... Ganska dum fråga egentligen. Till sjöss är vi alla lika "svarta och vita beniga och feta" som Cornelis sjöng. Detta faktum syns också i lönekuvertet!

God Jul!

Kapten Haddock, sa...

Nå,jo,nå, de känns bättre i kistan men det är nu fruns tur att med jämna mellanrum slira över dasströskeln så en riktigt normal midvinterfest blir det inte och det planerade besöket i Templet klockan 23 får anstå. Jag antar att ni hinner runda Skagen innan ni hugger in på julmaten.
Safe journey till Kotka och God Jul önskas.

Pettas sa...

God Jul familjen Haddock!
önskar vi som också bor på den allra vackraste platsen som tänkas kan..
Allt gott!

Kapten Haddock, sa...

Jojo, var å en håller på sitt :) God Jul till er båda!

Anonym sa...

En karl som har 37,2 i feber e de sjukaste personer som finns ha ja fått höra, men Danmark e ännu "drottningrike" men kronprinsen tar väl snart över. E de inga hyfsade löner på GS?
Men God jul på Er på Danmarks norra udde å även på Er i Sund.

Mvh Tomten

Fru Venus sa...

God jul på er, hoppas ni frisknar i ordentligt innan helgen är över! Kram på er!

Kapten Haddock, sa...

Jojo, vi har just tittat på "Kan du vissla Johanna" å den filmen blir man glad av. Och frisk. Ha en skön fortsättning på julen.