KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

söndag, december 12, 2010

— När ni far i Estland och Lettland

så där utåt vägarna i hundratals kilometer, e de inga farligt då? Man har ju hört om…., frågade fru P.

— Nä, vi har ett speciellt vapen. Vi sliter upp jackan och visar….
skjortan svarade jag.
Nå, man ska väl inte skämta om allvarliga saker men faktum är att bloggskepparen inte är det minsta orolig. Inte en bov så långt ögat kan nå har vi sett på tidigare resor. Bara vänliga människor.

Den här informationen ger svenska ambassaden i Riga till resenärer i landet:


Det allmänna säkerhetsläget i Lettland är gott. Resenärer bör dock se upp för ficktjuvar särskilt i områden som frekventeras av turister.

Att röra sig utomhus i berusat tillstånd ökar risken för att utsättas för brott. Det bör noteras att den senaste brottsstatistiken påvisar en ökning av antalet brott i landet vilket i viss mån kan hänföras till den ekonomiska nedgången i Lettland. Särskilt stor ökning svarar inbrott och väpnade rån för enligt polisens statistik. Ambassaden uppmanar sålunda till vanligt sunt förnuft samt att man undviker att promenera ensam i parker och oupplysta miljöer efter mörkrets inbrott.  Det rekommenderas även att man använder taxibilar som hör till etablerade bolag.

Inga kommentarer: