KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

måndag, december 20, 2010

Överansträngd infrastruktur

kan man konstatera att det lätt blir i Stockholm.

Ingen taxi ledig den närmaste halvtimmen löd beskedet från taxibolagen. Kollektivbuss kan man inte åka spontant eftersom det inte går att köpa biljett på bussen. Att uppsöka en pressbyråkiosk för inköp av bussbiljetter var inget alternativ i detta fall.

— Om ålänningana sku vakna ti så här uslit plogaga gator och vägar en måndagsmorron sku dom storma autonomiborgen och kräva väghållningschefens omedelbara avgång å doppning i tjära å rullning i hönsfjädrar, sa Haddock där han med fru och rullväska på släp i tidig morgontimme snubblade fram längs Söders oplogade trottoarer, — å tidningana sku få ge ut en extrabilaga me argsinta mess.

Stockholm
Gata i Stockholm igår.


Men å andra sidan kan inte många städer bjuda på en sån upplevelse som julkonserten i Sofiakyrkan i går kväll. Sexton körer sammanslagna till en tvåhundrahövdad enhet placerad i kor och på läktare växelsjöng så växtligheten på Haddocks lekamen stod ut som taggtråd. Det kallas ståpäls.

Ms Isabella avgick punktligt.

2 kommentarer:

Livsnjutaren sa...

Vilken tur ni fick en bra upplevelse med skönsång trots snön. Kan tillägga att det där är inte mycket snö,men dom kanske inte kan ta hand om den så bra som här. Vi har nog ca 70-80 cm nu. Det kallar jag mycket. Men killen som håller vägarna rena här är guld värd. värre inne i stadens centrum där vet dom inte hur man tar hand om det vita från ovan. Själv var jag och hörde ljuva röster från Sherley,Sanna och Sonya , Björn Kjellman och Brandur igår. Ståpäls även där kan jag säga. Önskar dig och frun en fortsatt trevlig advent.

Fru Venus sa...

Den kören har man ju gärna lyssnat på! Du ska köpa ett åkband i Pressbyrån nästa gång du ser kiosken, billigare och så har du alltid biljett!