KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

tisdag, december 28, 2010

Svenska kungen båtar,

är flera, som sagt. En bloggläsare påpekar, mycket riktigt, att kungen har en snygg båt i Medelhavet också. Hur han kom över den är en ganska rolig historia, egentligen.

Foto: Aftonbladet

I mars år 2000 hade båtentusiasten Björn Jansson på sitt varv Gotland Yacht Constructors på Gotland byggt en grym båt, en prototyp som han hängde upp i taket i varuhuset NK’s ljusgård. Han bjöd in 400 prominenta gäster, inklusive kungen, för att beskåda farkosten.

“Häftigt”, sa kungen och fick köpa båten för 625 000 kronor mot att han lovade delta i marknadsföringen av kommande båtar. Egentligen kostade båten 2,2 miljoner kronor.

Björn Jansson var eld och lågor och tyckte att han gjort en pr-kupp men i slutet av år 2000 gick hans bolag i konkurs med 12 miljoner kronor i skulder. Orsak: han sålde båtarna för billigt.

“Priset kungen betalade räckte bara till motorerna. Vi fick tigga oss till grejer till kungens båt för att få ekonomi i det hela.”

Efter konkursen startade Björn Jansson på nytt och bygger nu båtar igen.

Kungen döpte båten till Polaris och skickade ner den till Sainte-Maxime vid rivieran. Han använder båten när han är vid sin villa som han ärvde av prins Bertil.

Sedan i somras har kungen velat sälja båten. Begärt pris: 3,5 miljoner kronor.

Han är visst affärsman också, kungen.

REKLAMPELARE

Foto: Aftonbladet

3 kommentarer:

Fru Venus sa...

Visst är båten snygg! :-)

Kapten Haddock, sa...

Kanske. En praktiskt taget oanvändbar leksak för 6 miljoner kronor (en ny kostar det idag) har ju ingen annan uppgift än att försöka se snygg ut och säga: Köp mej, jag förstorar din fallos!

BP sa...

Uppenbarligen har det lyckats eftersom Kungen enligt obekräftade uppgifter har varit lite omsigochkringsig med sin fallos...