KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

måndag, december 20, 2010

Underrättelser

har inkommit till bloggskrivaren om att en brorson i dagarna mönstrar på Birka Exporter som andre maskinist. För att hedra unge Daniel som valt världens bästa yrke utvidgar vi vår åländska AIS-flotta med nämnda fartyg. Titta i högerspalten.

På Baltic Excellent seglar en annan hedervärd sjöman och god vän. Han har det viktigaste jobbet ombord. Och vilket kan det vara? undrar ni. Ni får väl gissa.

Och så lägger vi till Misida därför att från hennes kapten hittar ni ibland sakkunniga kommentarer i denna blogg.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Viktigaste jobbet borde väl vara kocken, utan mat stannar hela systemet. Det finns två skeppare på Miss Ida vem e den sakkuniga, bara nyfiken

Kapten Haddock, sa...

Alldeles riktigt, förstås. Kocken Yngve på Baltic Excellent är en god vän.

Det är skepparen med rötter i Kumlinge som brukar skriva kommentarer här.

Anonym sa...

Aha, då e de BP, vill bara säga att du har en mycket bra blogg följer med den varje dag och särskilt "sjömän berättar" har nu läst alla mycket unerhållande.Har en mycket nära släkting på misida just nu som ÖS.God Jul på dig

Kapten Haddock, sa...

Tack för berömmet. "Sjömän berättar" har inte fått nya berättelser på någon vecka men det kommer mer.

BP sa...

Och mera snö kom det inatt på väg in till Antwerpen...

Kapten Haddock, sa...

Jaså, jo, jag ser att ni förtöjde vid femtiden. Vad för sorts piruetter gjorde du utanför Vlissingen? Dansade tango? Bytte lots?

BP sa...

Ja du... jag fick än en gång uppleva den totala inkompetensen och brist på kommunikation mellan coordination center och Kallo sluss samt inblandade lotsar. Vi skulle inte få någon sluss inom överskådlig framtid och måste därmed ankra. Hann just stoppa maskinerna varpå cocenter meddelade 1/2 timme till lots... Antwerpen är det klart största skithålet på denna linje!

Kapten Haddock, sa...

"Kallo lock is the asshole of the world and Antwerp is several miles inside...?"

Fast det var Bombay, Mumbai, vi brukade säga så om på min tid.

BP sa...

Så sant! De skall börja bygga en ny sluss i Kallo. Enligt hörsägen skall den bli världens största och rymma 400m containerbåtar.