KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

måndag, januari 31, 2011

Barnpassningen är över

för denna gång.

När Viking Isabella, som vanligt tio minuter före officiell avgångstid, gled ut från Stadsgårdskajen i morse fanns Haddock ombord. Han styrde stegen mot Café Seaside för att i självserveringen komponera åt sig själv en frukosttallrik.
Förhoppningarna om att hitta kulinariska märkvärdigheter var inte stora. Haddock reser ofta och känner utbudet i Seaside. Håglöst slängde hand de vanliga ostskivorna, laxen och skinkan på tallriken. Varmrättsdisken brukar det inte ens löna sig att stanna vid, men Haddocks väderbitna näsa kunde ana en air, en ytterst lätt doft av något nytt åt varmdiskhållet, så han gick för att titta. Döm om hans stora förvåning när blicken föll på ett plåtkar halvfullt med härligt sprödstekt bacon och en jätteplåt med den mjällaste äggröra, gyllene, fast och fin. Visserligen var baconet uppblandat med prinskorvar och äggröran smakade just inte ägg, men vadå, man är ju inte bortskämd (!),  korvarna gick att peta åt sidan och äggröran var flera skutlängder bättre än den bleka välling man ibland har skådat på Rosella. Skyndsamt gled Haddock tillbaka till kalldisken och lossade det mesta från tallriken varpå han återvände till varmdisken och fyllde sitt frukostfat med gudinnan Dianas gåva till mänskligheten — bacon och ägg. När tallriken placerades på vågen vid kassan visade det sig att lastens vikt var värd 9,50 euro.

Några bilder får avsluta.

Isabellas kölvatten i Stockholms skärgård
I Furusund på nordgående
Dagens obligatoriska bild av Marhällan


Barnbarnen Sickan och Stellan

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kan det vara diskusionerna här om frukosten som gett resultat....

Mässkalle

Anonym sa...

Bacon å ägg är bland det bästa man kan äta förrutom kokt saltströmming med vitsås, men 9,50 e låter lite dyrt....

Eriksson

Kapten Haddock sa...

Det har nog hjälp till, Mässkalle. Håller me om det där med strömmingen, Eriksson

Kapten Haddock sa...

... å Eriksson, 9,50, det var nog inklusive kaffe...

Anonym sa...

Då får man tro att det var en stor mugg.. du vet e man från önningeby så kollar man utgifterna lite noga, skämt å sido, var maten,kaffet och serveringen god så betalar man gärna för det.

Eriksson

Anonym sa...

Appreciate the recommendation. Let me try it out.

My web site ... buy instagram followers fast