KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

söndag, januari 23, 2011

Bloggen behöver hjälp från Misidas kapten

BP, läs konversationen mellan mej och Todde i "Gästbok och forum" här ovanför. Jag behöver din hjälp.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vi väntar på Bp:s kommentarer, men enl. det svenska systemet så heter maskinchefen=Teknisk Chef och maskinmästarna för sjöingeniörer

Eriksson

BP sa...

Hejsan,

Nu har jag svarat!

Kapten Haddock sa...

Tack, BP! Bra. Utbildningssystemet verkar oredigt nu för tiden. Var det bättre förr?

För maskinisterna var det ju förstås ett helvete förr när dom i tillägg till treårig skolgång också måste ha två års verkstadspraktik.

BP sa...

Jo nog tror jag att det i huvudsak var bättre förr.

Jungmansystemet borde återinföras. Som det nu är så skall dom gå i skola och sen märker 50% att dom inte är spantade för traden och då slutar dom. Ofattbart slöseri på studieplatser och pengar!

En annan sak är skolornas "reklambroskyrer" som ju är så långt ifrån verkligheten som man kan komma.

Men en sak som blivit bättre är med den handledda praktiken så får dom blivande styrmännen "köra" själva under övervakning av ord styrman. Sedan när han/hon skall ta sin första vakt så är dom ganska hemmastadda.

Anonym sa...

En artikel i ål.tidningen kan man läsa att för 20 år sedan så slutförde c:a 95% sina sjöfartsstudier nu är det c:a 50% som slutför studierna så det säger eb hel del med dagens sjöfarts utbildning Läste i samma tidning att det är många sökande då man sett på "Färjan" det behövs inte ens kommenteras.
Åland behöver få ett "Sjöfartens Hus" där alla sjöfartsutbildningar sätts under samma tak så tror jag att man någon kontroll över det och sätt därtill erfarna "sjöbusar" som lärare så blir det ordning på torpet. Att sjömansskolan skall ledas utan riktig rektor är skandal.

Eriksson

Todde sa...

Går det mode i titlarna även på sjön?
Och hur ofta används dom nya titlarna? Jag kan tänka mig att tekniska Chefen fortfarande kallas chifen :)

Kapten Haddock sa...

Todde, maskinchefen kallas nog chifen, eller kanske det stavas chiefen, fortfarande, jo. Angående dina senaste frågor i forumet så kan jag svara på en här: maskinist är det samma som mäster. Dom kalls nog oftast förste, andre och tredje mäster ombord. Resten av dina frågor besvarar jag snart.