KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

tisdag, januari 18, 2011

— Bottennapp i lagunen!

[Haddock_thumb[3].jpg]
Här står örikets invånare upp som en man (förutom några surkart i sms-spalterna) å applåderar snösvängen å utser dom till vinterns hjältar å jag skryter för de olyckliga i Finland å Sverige å Lettland å Estland om att vi bor på det enda ställe i Europa där väghållningen fungerar denna jämmerliga vinter å i tidningen läser jag så krönikan av den kvinnliga skribenten som gnäller:

Hur kan hela Åland leva om vägarna inte är farbara? Vad är det för vits med politiska motton som “Hela Åland ska leva” om folk inte ens kan ta sig till och från arbetsplatserna utan att riskera liv och lem?

Sedan följer en redogörelse över söndagskvällens och måndagsmorgonens resor från och till arbetet i vidrig halka.  Hon avslutar:

Det artar sig verkligen att bli en intressant valrörelse!

Där ser man.

Och hela bottennappet krönikan, I gluggen, får ni läsa själva i dagens Ålandstidning.

I samma tidning konstaterar man att den värsta halkan på tjugo år drabbade Åland i går. Väghållningschefen förklarar att förhållandena var extrema. Inte ens grusbilarna kunde ta sig fram. Det varade knappt ett dygn. Sedan var läget under kontroll.

Tjohej i arkipelagen, problemen äro oöverstigliga! Men Haddock tror inte att Åland dör för att det är halt på vägarna ett dygn.

6 kommentarer:

Pettas sa...

Håller med dig, Haddock, vi dör inte om vi tar det varligt. Det kunde vara översvämning här också...det finns de som har det betydligt värre att ta sig till sina jobb i världen.
Och det är ju så att även snösvängsfolket har haft det halt liksom vi andra.

Anonym sa...

Bedrövligt, men för vissa är världen inte större än några kilometer mellan hem och jobb.

Anonym sa...

Jo men ålänningar är världsmästare att gnälla för gnällandets skull.

Eriksson

Anonym sa...

Men du, det finns alltid såna som ska gnälla direkt! Herrejisses, vår väg sandades för andra gången idag, på hela vintersäsongen alltså, men den plogas väldigt bra. Men för övrigt tycker jag att i sverigelandet iaf att det är ingen service eller så att vänta sig när man bor på landet. "Hela Sverige ska leva" är en politisk slogan, men det märks absolut inte. Men vi som bor så här är vana att klara oss själva. Och att förbereda oss på problem, jmf med stadsbor. Usch så, så gnälligt detta lät, men det var inte ment.
Hulda

Kapten Haddock sa...

Där ser man, Hulda! Du har fått sandat två gånger på hela vintern? Här far grusbilarna som tättingar,dag och natt, längs minsta lilla ko(mmun)stig. Det var bara igår det var så extremt halt att dom inte riktigt slapp fram själva. I själva verket sandas här för mycket. Det finns folk som gnäller om det också. Att de inte slipper fram med sparkstöttingar och pulkor.

Fru Venus sa...

Herregud, det är väl bara att köra som folk den korta stund det är osandat eller oplogat!