KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

onsdag, januari 26, 2011

En god nyhet från landskapsregeringens rederi

publicerades i Nya Åland idag. Det var på tiden, kunde man kanske säga, och det gör man. Landskapsregeringen har anställt Kaj Jansson som chef för rederiet. I det huset behövs sannerligen en som kan sjöfart och Jansson är rätt man. Han har varit med och byggt hela Viking Lines nuvarande flotta.

KAJ JANSSON. lt;Bildrubrikgt;NY REDERICHEFlt;/Bildrubrikgt; Kaj Janssons uppgift är att göra om landskapets sjötrafikenhet till ett fungerande rederi.
Kaj Jansson. Foto: Nya Åland

8 kommentarer:

Fru Venus sa...

Jag tycker att det är både bra och dåligt, mest dåligt. Visst, han är kunnig, helt klart! Men han är 68 år...de behöver hitta nån som kan köra det på rätt en längre tid. Och du, jag skriver ;-)

BP sa...

Ja Kaj kan nog det ena och det andra och kanske han har pondus nog att sätta ordning i det där dårhuset...

Men vad kan han om skärgården och dess behov??

Kapten Haddock sa...

Det får ni tala om för honom :)

BP sa...

Det gör vi gärna om han vill lyssna... Dagens manöver med att köra Grisslan via Lappves till Hummelvik till ingen nytta var ingen höjdare precis... Vi skulle ha haft isväg även österut annars. Mätte själv up isen idag.

Kapten Haddock sa...

Jo, jag tänkte sammma sak när jag läste tidningen, att nu är det kört för isväg österut. Var det onödigt, menar du?

BP sa...

Ja för den skulle ju ersätta Spoven som ju inte hade så allvarligt fel.. en vattenpump som är bytt nu!

Så på vägen ger man nya order att gå till Hummelvik för att där ligga som reserv... OK men om man behöver reservfärja så kör man väl dit den när det behövs då?!

Skulle fan inte förvåna om dom kommer på att dom skall göra ngt underhåll på Grisslan och kör tillbaka den till Mhamn om två veckor!!!!

Kapten Haddock sa...

Nä, fan, nu får dom väl låta Grisslan ligga i Hummelvik till våren. Spoven klarar sig väl inte heller när vintern smäller till igen med tvåsiffriga minusgrader i februari.

BP sa...

Nej det gjorde den inte heller förra gången det var isvinter heller. Då slutade man köra och körde på isen istället.