KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

onsdag, januari 12, 2011

En strong sjuttioettåring

som har farit på oceanerna hela sitt liv och tänker fortsätta skriver jag om i detta inlägg.

Han heter Sven Yrvind.

Honom behöver jag nog inte presentera närmare. Han är kändis.Han har intervjuats i teve: Han anlitas flitigt som föredragshållare och han har varit bjuden till kungen. Men då blev det ett jävla liv på hovet för Yrvind vägrade klä sig i frack. Sven ville hälsa på kungen klädd i de blåbyxor från överskottslagret han alltid använder, annars fick det vara. Kungen gav sig, Sven fick komma i blåbyxor.

X-YRVINDstor
Se Sven Yrvind på Svt Play

Sven har seglat sen barnsben och krossat oceanerna flera gånger i sina  egenhändigt byggda, knappt sex meter långa, båtar Bris I och Bris II. År 1980 rundade han, ensam, mitt i vintern, Kap Horn med Bris II. För den bragden fick han medalj för gott sjömanskap av The Royal Cruising Club.


Sven Yrvind kan ensam navigera med Bris på land och på vatten.

Sven Yrvind håller som bäst på med sin senaste båt Yrvind ½. Den är bara 4,8 meter lång och jo, Sven tänker ge sig ut på haven med Yrvind ½ när hon blir färdig. Han ska runda Kap Horn.

Läs mer >>

6 kommentarer:

Fru Venus sa...

Ibland undrar man om folk inte är riktigt kloka eller om dom är riktigt kloka.

Anonym sa...

Det verkar som du sväljer historien om honom med hull och hår med det är åtskilliga som kritiserar honom på många punkter men visst, han har seglat långt och länge men som sagt......

Mässkalle

Kapten Haddock, sa...

Jag känner inte Lundin/Yrvind. Vet bara vad jag läser och ser på teve.
Vad kritiseras han för?

Anonym sa...

Bl.a rundningen av Kap Horn där de lärde tvistar om han verkligen gjort det, en annan grej som jag kommer ihåg så var det oxå i samband med den seglingen där han hamnade på Tristan De Chuna och parasiterade på öborna ända tills de tröttnade på honom och mer eller mindre slängde ut honom..
Onekligen en udda person är det som jag har haft "nöjet" att träffa några gånger.


Mässkalle

Kapten Haddock, sa...

Rundat Kap Horn har han gjort, absolut. The Royal Cruising Club delar inte ut medaljer om det råder några tveksamheter. Jo, Yrvind stannade länge på Tristan da Cunha och han skriver mycket gott om de vänliga människorna där.

Anonym sa...

Men inte de om honom....

Många anser att man rundat ett cap/horn först när man angör en hamn på den andra sidan hornet/capet och det gjorde inte han....

Mässkalle