KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

fredag, januari 14, 2011

Goda grannar

"Nu börjar de likna någe", sa Haddock när han vittjade postlådan och däruti hittade avbildad bok som av okänd långivare placerats i lådan. Vem du än är - tackar så hjärtligt! Boken ska läsas med nöje.
Det kan ju vara bra att läsa en vanlig bok emellanåt. Annars har ju H slutat läsa pappersböcker. Däremot läses elektroniska böcker på löpande band  på läsplattan Nuut och när H upptäckte att det med hjälp av bibliotekskortet via Högskolans hemsida och Mariehamns stadsbibliotek går att låna e-böcker för nedladdning till läsplattan sken han som en unge i godisbutiken.

Herrskapet H har flera goda grannar. En av dem har flera gånger denna polarvinter stjälpt av ett lass fisk på trappan och oombedd plogat väg över isen till Träflyte och en annan transporterade med snöskoter Träflytes motor över Slottsundets arktiska vidder till närmaste bilväg. Efter sju års trogen och krångelfri tjänst genomgår nämnda motor för närvarande fullständig service på märkesverkstaden.


Och livet på altanen går sin gilla gång. Domherrarna är
sällsynta hos Haddocks men en och annan besöker
restaurangen. Den här är dock beskedlig och sitter på
golvet medan mesarna och talgoxarna härjar ovanför.
Inga kommentarer: