KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

söndag, januari 30, 2011

Hälsningar från Budapest och Stockholm

Fick igår kväll ett SMS från Budapest med följande ordalydelse: "Sitter så högt upp det går i en vinbar på Buda-sidan och tittar på din buss :) som kör på Donau mot Wien, underbart soligt väder. Fru Venus och Mannen."

Må alla universums gudar le mot er företagsamma, underbara människor. Jag längtar till Budapest så det gör ont.  Och bussen som jag aldrig fick åka på floden, den verkar vara i trafik igen. Den insatte bloggläsaren vet att under vårt besök i Budapest i september 2010 var bussen satt i "karantän" medan orsakerna till en olycka med en likadan buss utreddes någon annan stans i världen.

Från Sthlm, kan meddelas att det känns ovant att mitt i kolsvarta natten kunna gå runt i lägenheten utan att tända lampor. Stadens ljus ger ledsyn.  Sånt är vi inte vana med på den åländska landsbygden. Gårdagen tillbringades i pulkbacken vid stamparkleken och dagen avslutades med ett besök på Gyllene Måsen. (MacDonalds)

Parklekarna i Stockholm en lördagseftermiddag hyser lekande barn av alla färgskiftningar, från svart till fräknigt rosa. Man kommer i snack med föräldrar av många schatteringar. Alla är positiva och glada.

I denna idyll är det det är svårt att förstå att en människas hjärna  kan snedvridas så djävulskt att hjärnans ägare söker upp folkmassor i vars mitt han spränger sig själv i luften. Så skedde nyligen bara ett stenkast härifrån.

Jag har ett tips till dem det berör: Börja omedelbart, om ni inte redan gör det,  tala om för barnen i era skolor att självmordsbombning är den ruttnaste synd en människa kan begå. Pränta in i de unga att en sådan handling medför evigt lidande i eld och Helvete under Satan i Djehannam, eller vad det heter. Då blir det slut på självmördarbombandet om tjugo år.

Viva Estocolmo!

Inga kommentarer: