KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

lördag, januari 29, 2011

I det blågula riket

är allt ungefär som vanligt. Folks indignation över Svt's angrepp på Ingvar Kamprad viner som en bister nordankuling runt öronen på Janne Josefsson, finansministerns hästsvans dansar av glädje över Sveriges goda ekonomi, folkölet är fortfarande lika blaskigt, det mesta av den skitiga snön är borta från Stockholms trottoarer och barnbarnen växer som alfalfagroddar i ett söderfönster.

Julas webbutik erbjuder båtstolar för 495 kronor till Hulda och i avsaknad av bil för transport av sådana stolar ser sig Haddock nödd och tvungen att planera in ännu en sverigeresa nästa vecka, bara han först hinner hem från den pågående. Eckerölinjens goda båt är ju i trafik igen från och med igår så det är enkelt att åka över Ålands hav.

Men Ingvar Kamprad borde dom inte gett sig på. Det var sossemonsunen  under Olof Palmes tid som jagade Ikea- och Tetrapak-cheferna ut ur landet.

Jo, men Ingvar har ju ljugit, gömt undan 100-tals miljarder och flyttat världens blågulaste Ikea till Holland och Lichtenstein, säger vän av ordning.

Än sen, Ikea gör väl ändå mera nytta än skada, eller hur? Det är grymt vad dom anställda betalar skatt.

God morgon!

Inga kommentarer: